• Köp enkelt och säkert med Klarna - faktura, delbetalning, kort eller internetbank
Snabbt • Kvalitativt • Fraktfritt över 500 kronor

Kattbäddar

Visste du att katter sover i genomsnitt 15 timmar per dygn? Det stämmer faktiskt. Katter älskar att sova, oavsett om de ligger i ditt knä, i soffan eller i sin alldeles egna kattbädd. De flesta katter gillar att kunna gå undan, gärna till en plats som är mjuk, avslappnande och deras alldeles egna. Det är där en gosig och mysig kattbädd kommer in i bilden. 

Alla katter älskar en mysig kattbädd

Om du har en katt vet du att sömn och vila är det viktigaste i katten liv (bortsett från mat, vatten och lektid). Det är där den ökända kattbädden kommer in i bilden!

Kattbäddar är som en mångsidig chokladask - det finns allt möjligt att välja mellan. Vissa är formade som munkar, andra som tält, och vissa ser till och med ut som miniatyrtroner som passar en kattkung eller drottning. Det viktiga är att de är mjuka, mysiga och får din katt att spinna av glädje.

Men låt oss prata klarspråk. Katter är kända för att vara divor. De nöjer sig inte med vilken bädd som helst. Icke sa Nicke, det måste vara precis rätt storlek, form och struktur. Och även när du tror att du har hittat den perfekta bädden, kommer de fortfarande krypa ihop i en kartong eller en hög med tvätt. Typiskt, eller hur?

Vi får dock inte glömma de oändliga timmarna av underhållning du får av att se din katt mysa i sin säng. De knådar tyget med sina små tassar, slänger och vänder tills de hittar den perfekta positionen, och då och då släpper de ut ett belåtet spinnande ljud eller jamar.

Gör dig själv (och din katt) en tjänst och investera i en bra kattbädd. Visst, det kan ta krävas några försök för att hitta den rätta bädden, men glädjen och underhållningen det ger är väl värt det. 

Olika typer av kattbäddar

Det finns otaliga kattbäddar att välja mellan på marknaden, men nedan är vanliga kategorier:

Kattsängar

Kattsängar är den vanligaste typen av kattbädd som existerar på marknaden. Dessa är de traditionella bäddarna som ofta är runda och mysiga, men kan självklart ha massvis med olika former, storlekar och texturer. Majoriteten av alla kattbäddar landar dock inom denna kategori.

Kattigloos

Den ultimata chillplatsen - kattigloon! Föreställ dig att din lurviga vän myser i sin egen lilla privata igloo, som om de vore på någon slags arktisk upptäcktsresa. Det är sött, mysigt och kommer garanterat att göra alla andra katter i grannskapet avundsjuka. 

När det gäller att välja rätt kattigloo finns det en del saker att tänka på. Se till att den är rätt storlek för din katt - inte för stor, inte för liten. Om du har fler katter bör du överväga att skaffa en större variant eller flera stycken, annars kan det hända att de fajtas om den som om det vore den sista tonfisken i havet.

Elementsängar

Elementsängar är den ultimata lösningen för katter som älskar värma. De bidrar med en mysig och varm plats för katter som gillar att chilla, samtidigt som de utnyttjar det annars bortkastade utrymmet på ditt element. Dessutom är de enkla att installera och finns i olika storlekar och former för att passa alla radiatorer. Se bara till att välja en robust variant som tål din katts vikt. Med en elementsäng kan din katt mysa och hålla sig varm hela vintern.

Fönsterbäddar

Om din katt älskar att titta ut genom fönstret är en fönstersäng ett måste. Dessa sängar fäster antingen direkt på fönstret eller fönsterbrädan och är en perfekt plats för din katt att sova, sola och titta på fåglar, människor, bilar och annat roligt. Fönstersängar finns i en mängd olika storlekar, material och utföranden, därmed kan du välja en som passar din katts storlek och preferenser. 

Se dock till att välja en säng som är robust och kan bära upp din katts vikt. Med en fönstersäng kan din katt njuta av en sittplats på första parkett och bara njuta av utsikten!

Väggsängar

Väggsängar är den ultimata platsbesparande lösningen för kattägare. Dessa sängar fäster direkt på din vägg och ger en mysig och säker plats för din katt att sova, leka och observera sin omgivning. Väggsängar finns i olika former, storlekar och mönster, vilket gör dem till ett unikt och elegant tillskott i alla rum. Se till att välja en säng som är robust och kan bära upp din katts vikt. 

Med en väggsäng kan din katt njuta av en hög utsiktspunkt och känna sig som kungen eller drottningen i rummet.

Filtar och dynor

Filtar och dynor är bra alternativ till kattsängar. Dessa mjuka tillbehör bidrar med en mysig plats där din katt kan krypa ihop, ta en tupplur och koppla av. De finns i olika material, storlekar och mönster, vilket gör dem till ett mångsidigt tillskott till alla kattägares samling. Oavsett om det är en varm fleecefilt eller en dyna med ett sött motiv finns det något för varje katt och varje hem. 

Dessutom är kattfiltar och kattdynor lätta att rengöra och underhålla, vilket gör dem till ett praktiskt val för alla kattägare. Så om du vill skämma bort din katt och göra deras tupplurar extra mysiga är detta riktigt bra alternativ! Det tar heller inte särskilt mycket plats, samt är enkla att ta med sig!

Kattpåsar/sovpåsar

Dessa mysiga och varma påsar bidrar med en säker och privat plats för din lurviga vän att sova, vila och gömma sig. De finns i olika material och storlekar för att passa din katts behov. Vissa har till och med söta mönster eller motiv, vilket gör dem till ett roligt och elegant tillskott till din katts sovrutin. Dessutom är de lätta att rengöra och förvara, vilket gör dem till ett praktiskt val. 

Med en kattpåse eller sovpåse kan din katt njuta av en lugn och skön sömn, och du kan njuta av att se dem mysa i sin egna lilla håla.

Vanliga frågor

Vad gör man om katten inte använder sängen?

Om katten inte använder sängen kan du testa att placera den på en annan plats. Ibland tar det tid för katten att hitta och anamma sängen, och i sällsynta fall väljer de bort den helt och hållet. Vi rekommenderar att du har tålamod, samt testar några olika platser för att se vart den passar bäst. Du kan även lägga en filt eller något annat som katten gillar i sängen, för att på så sätt markera att den är trygg och säker.

Hur många sängar behöver varje katt?

Om din katt redan har en bra sovplats behövs det egentligen ingen säng överhuvudtaget, men är självklart alltid ett trevligt komplement. Om din katt gillar att kunna välja och vraka finns det ingen begränsning för hur många sängar en katt kan ha, men det kan åtminstone vara en bra idé att se till att katten har en helt egen säng (om du har fler katter). På så sätt kan du undvika onödiga bråk.

När är det dags att byta ut sängen?

Om sängen luktar illa eller har fläckar kan det vara en bra idé att byta ut sängen, om du inte bedömer att den går att tvätta. Om katten har slutat använda sängen är det ett ytterligare tecken på att det kanske är dags för ett byte.