• Köp enkelt och säkert med Klarna - faktura, delbetalning, kort eller internetbank
Snabbt • Kvalitativt • Fraktfritt över 500 kronor

Kattvård

Hos Sveakatten hittar du en omfattande katalog med produkter för kattvård. Vi erbjuder allt från fästingprodukter och lugnande medel, till kardor, schampo och balsam, samt mycket mer.

Liksom alla djur kräver våra älskade katter ordentlig vård för att upprätthålla god hälsa och välbefinnande. Kattvård omfattar många olika områden, exempelvis att ta bort och förhindra fästingar och andra skadedjur, men även regelbunden pälsvård, tandskötsel och mycket mer! 

Vi erbjuder ett brett utbud med produkter för kattvård och hälsa

Nedan är exempel:

Pälsvård

Regelbunden pälsvård är viktigt för katter, eftersom det hjälper till att ta bort lös päls, förhindrar trassel och stimulerar huden. Förutom att borsta och bada kan regelbunden kloklippning och vård av tassarna och trampdynorna vara en bra idé.

Fästing- och loppor

Katter är benägna att dra på sig parasiter som fästingar, loppor och maskar, vilket kan orsaka obehag och allvarliga hälsoproblem. Vi erbjuder ett brett utbud av produkter mot detta, såsom spot-on-behandlingar, schampoo och spray, varav samtliga är viktiga för att förhindra angrepp. Regelbunden kontroll och omedelbar vård är viktigt för att få bästa möjliga resultat.

Tandvård

Regelbunden tandvård är viktigt för katter, eftersom det kan hjälpa till att förebygga tandsjukdomar och dålig andedräkt. Detta inkluderar att borsta tänderna med specifik tandkräm och tandborste, men tuggpinnar och vissa typer av kattgodis och leksaker kan främja tandhälsan.

Lugnande produkter

Vissa katter kan drabbas av ångest eller stress i vissa situationer, till exempel under resor eller besök hos veterinären. Lugnande produkter, såsom feromonsprayer, doftavgivare och halsband kan lugna katten och minska ångesten.

Ögon-/öronvård

Att hålla kattens ögon och öron rena är viktigt för att förebygga infektioner och upprätthålla den allmänna hälsan. Ögonservetter och ögondroppar kan användas för att rengöra ögon, medan öronrengöringslösningar och droppar kan hjälpa till att förhindra öroninfektioner.

Kosttillskott

Vissa katter behöver kosttillskott, såsom vitaminer, mineraler och probiotika, för att stödja deras allmänna hälsa och välbefinnande. Dessa kosttillskott kan hjälpa till att förbättra immunförsvaret, främja frisk hud och päls och stödja ledhälsa och rörlighet. Hos oss hittar du ett brett utbud av kosttillskott som kan lindra och förhindra många olika typer av problem.