• Köp enkelt och säkert med Klarna - faktura, delbetalning, kort eller internetbank
Snabbt • Kvalitativt • Fraktfritt över 500 kronor

Matplats Katt

Även katter behöver en matplats. Vi erbjuder kattmatskålar i olika former, färger och storlekar, men även massvis med matskålsunderlägg som både du och din katt kommer älska!

Det är viktigt att katten har en avsedd matplats

Det är en bra idé att ge din katt ett särskilt utrymme att äta och dricka. Matplatsen består vanligtvis av ett matskålsunderlägg eller bricka som placeras på golvet, med kattmatskålar och vattenskålar prydligt placerade ovanpå.

Det finns flera fördelar med att använda en matplats för din katt. För det första kan det hjälpa till att uppmuntra goda matvanor, eftersom din katt lär sig att associera matplatsen med mat. Detta kan också hjälpa till att förhindra att din katt tjatar på mat utanför deras angivna matningstider. För det andra kan en matplats hjälpa till att hålla dina golv rena och snygga, eftersom all spilld mat eller vatten kommer att finnas på mattan eller brickan. Detta kan göra det enklare att städa efter din katt, och kan också hjälpa till att förhindra att myror och andra skadedjur attraheras av matrester.

När du ska välja matplats till din katt finns det flera saker att tänka på. För det första bör du välja en matta eller bricka som är tillräckligt stor för att rymma din katts mat- och vattenskålar, såväl som eventuellt spill eller matrester som kan uppstå. Du bör också skapa  en matplats som är lätt att rengöra, exempelvis att den är lätt att torka av med en fuktig trasa. Slutligen bör du  välja en matplats som kompletterar din heminredning, eftersom detta kan bidra till att det känns som en naturlig del av ditt boende.