• Köp enkelt och säkert med Klarna - faktura, delbetalning, kort eller internetbank
Snabbt • Kvalitativt • Fraktfritt över 500 kronor

Kattunnlar

Kattunnlar tänder din katts nyfikenhet och bidrar med en kurragömma-upplevelse! Dessa hopfällbara tunnlar tillgodoser din katts naturliga instinkter, samtidigt som de erbjuder ett mysigt och säkert utrymme att ta det lugnt på. Vi erbjuder ett flertal olika kattunnlar i olika typer av material, storlekar och öppningar, men en sak som de alla har gemensamt är att de är av allra högsta kvalité!

Olika typer av kattunnlar

Viktiga saker att beakta:

Material

Katttunnlar kan tillverkas av en mängd olika material, inklusive:

  • Polyester eller nylon: Dessa lätta och hållbara material är lätta att rengöra och förvara.
  • Sisal eller jute: Tunnlar gjorda av dessa naturliga fibrer fungerar även som klösytor, vilket ger tunnlarna dubbel funktionalitet.
  • Fleece eller plysch: Mjuka och mysiga tunnlar erbjuder ett varmt och bekvämt utrymme för din katt att mysa i efter lekstunderna.

Storlekar och former

Katttunnlar finns i olika längder, diametrar och former för att rymma olika kattstorlekar och livsutrymmen. Vissa tunnlar kan förlängas eller förkortas, vilket gör att du kan anpassa längden för att passa ditt hem och din katts preferenser. Vi rekommenderar dock inte att du klipper sönder tunnlarna efter eget tycke, eftersom detta kan göra att de går sönder helt och hållet.

Olika antal öppningar

Många kattunnlar har flera öppningar eller sammankopplade sektioner, vilket skapar en labyrintliknande miljö som uppmuntrar utforskning och problemlösning. Dessa komplexa designer erbjuder ytterligare möjligheter för din katt att förfölja och jaga, vilket stimulerar deras fysiska och mentala förmågor.

Ytterligare funktionalitet:

Vissa katttunnlar kommer med extra funktioner, såsom:

  • Inkluderade leksaker: Leksaker som bollar eller fjädrar dinglar från tunnelns inre, vilket lockar din katt att slå och leka när den navigerar i tunneln. Du kan även fästa leksaker på egen hand. Se till att göra det på ett säkert sätt. Håll dig borta från vassa saker eller snören eller liknande som katten kan fastna i.
  • Prasselmaterial: Tunnlar med inbyggt prasselmaterial engagerar din katts sinnen och gör lektiden mer dynamisk.
  • Titthål: Dessa öppningar längs tunnelns längd gör att din katt kan sticka ut huvudet eller eller köra ut tassen, vilket bidrar med en mer interaktiv upplevelse.

Hopfällbar design

De flesta kattunnlar är hopfällbara, vilket gör dem lätta att ta fram, förvara och transportera. Den här funktionen är särskilt användbar för små vardagsrum eller för underhållning under resor.

Kombinera med andra kattmöbler

Kattunnlar kan användas som fristående leksaker eller kombineras med andra möbler och leksaker som katträd, klösträd eller sängar för att skapa en heltäckande lek- och avkopplingszon för din älskade lilla katt.

Genom att erbjuda en kattunnel som är skräddarsydd efter din katts preferenser och behov kan du uppmuntra till utforskning, motion och mental stimulans, samtidigt som du ger katten en mysig och säker plats att ta det lugnt på!