• Köp enkelt och säkert med Klarna - faktura, delbetalning, kort eller internetbank
Snabbt • Kvalitativt • Fraktfritt över 500 kronor

Tandvård Katt

Även katter måste ta hand om tänderna. Vi erbjuder allt från tandborste och tandkräm, till tandrengöring, tandpasta, munvatten och kattgodis som är bra för tänderna.

Gedigen och regelbunden tandvård är av yttersta vikt för katter

Tandvård är en viktig aspekt av den allmänna hälsan för katter. Tandsjukdomar är ett av de vanligaste hälsoproblemen hos katter, och vissa av dessa går att förhindra eller lindra med en bra tandvård. Dålig tandhygien kan leda till karies, sjukdomar i tandköttet och till och med allvarligare hälsoproblem i resten av kroppen.

Regelbunden tandvård bör inkludera att du borstar din katts tänder med rätt typ tandkräm och en tandborste med mjuka borstar. Det är viktigt att använda tandkräm speciellt designad för katter, eftersom mänsklig tandkräm kan vara skadlig för katter. Det kan också vara bra att tillhandahålla tuggpinnar eller någon annan typ av leksak, godis eller kosttillskott som rengör tänderna och förhindrar uppbyggnad av plack och tandsten.

Förutom vanlig tandvård är det viktigt att ta din katt till veterinären för regelbundna tandkontroller. Under dessa kontroller kan veterinären undersöka din katts tänder och tandkött för tecken på sjukdom, och kan rekommendera professionell rengöring eller andra behandlingar vid behov.