• Köp enkelt och säkert med Klarna - faktura, delbetalning, kort eller internetbank
Snabbt • Kvalitativt • Fraktfritt över 500 kronor

Pälsvård Katt

Om du vill att katten ska ha en fin och hälsosam päls måste du ta hand om den. Det är där kattens pälsvård kommer in i bilen. Hos oss hittar du allt du behöver för att vårda pälsen på bästa sätt, oavsett om du letar efter schampoo, balsam, tovknivar, pälsutredare eller något annat!

Viktiga saker att tänka på

Pälsvård är en viktig aspekt av den totala kattvården och hjälper till att hålla katter friska och glada. Regelbunden skötsel kan hjälpa till att ta bort lös päls, förhindra att den trasslar sig och stimulerar huden, beroende på vilken typ av metod du använder. Dessutom ger pälsvården en möjlighet för dig att knyta an till din lilla lurviga älskling.

När du tar hand om kattens päls är det viktigt att du använder rätt verktyg och produkter. En borste av god kvalitet är avgörande för att ta bort lös päls och förhindra framtida problem. För katter med långt hår eller tovig päls kan en tovutredare eller tovkniv vara användbar för att ta bort tovor. Använd även ett schampo anpassat specifikt för katter, eftersom människoschampon kan vara uttorkande för katter.

Det är också viktigt att ta hänsyn till kattens individuella skötselbehov. Vissa katter kräver mer frekvent skötsel än andra, särskilt de med längre hår. Ju mer regelbunden din rutin är, desto mer potentiella problem kan du och katten undvika i framtiden. I vissa fall kan katten även behöva kosttillskott eller andra typer av hjälpmedel, något du självklart hittar hos Sveakatten.

Om din katt är obekväm eller inte gillar pälsvård är det viktigt att du tar det långsamt och försiktigt. Katter kan vara känsliga för beröring, särskilt i vissa områden, såsom mage eller tassar. För att göra pälsvården bekvämare kan det vara bra att börja långsamt och bygga upp till längre pass över tid.