• Köp enkelt och säkert med Klarna - faktura, delbetalning, kort eller internetbank
Snabbt • Kvalitativt • Fraktfritt över 500 kronor

Klösmöbler

Vi erbjuder klösmöbler i olika former och storlekar som din katt kommer älska. Här hittar du allt från väggmonterade klösbrädor och hörnmonterade alternativ, till stående klösträd och mer.

Alla katter behöver en plats att klösa på

Katter är naturliga klösare, och att klösa är ett normalt och nödvändigt beteende för dem. De klöser för att sträcka ut sina muskler, för att markera sitt revir och för att vässa klorna. Detta beteende kan dock vara destruktivt om katter klöser på möbler, mattor eller annan typ av inredning. För att förhindra skador på ditt hem, samtidigt som du ger din katt ett lämpligt utlopp för att klösa, är det viktigt att förse dem med lämpliga möbler att klösa på.

Klösmöbler ger katter en lämplig och säker plats att klösa på. De finns i olika former och storlekar och kan tillverkas av olika material som sisal, kartong eller matta. Vissa klösmöbler är höga och har flera nivåer som katter kan klättra och klösa på, medan andra är mindre och kan placeras på golvet, i sängen eller soffan. Hur som helst är det viktigt att förse katten med någon typ av klösmöbel, annars kan du förvänta dig att katten klöser på allt från väggar och tapeter, till soffa, säng och mer!

Olika typer av klösmöbler

Nedan är vanliga typer av klösmöbler:

Klösbrädor

Klösbrädor är ett populärt och effektivt sätt att ge katter en lämplig plats att klösa på. De är vanligtvis gjorda av hållbara material som kartong, sisalrep eller wellpapp och är designade för att placeras på golvet eller mot en vägg.

En av de främsta fördelarna med skrapbrädor är deras prisvärdhet och tillgänglighet. De är vanligtvis billigare än större klösträd eller möbler, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ för kattägare med en stram budget. De är också mindre och lättare att flytta runt, vilket kan vara en bra idé om du behöver flytta dem till ett annat rum eller om du har begränsat med utrymme i ditt hem.

Klösträd

Klösträd är som ett djungelgym för din katt. De är höga, robusta och täckta av alla möjliga saker att klösa, klättra och slappa på. Det är som ett litet kattparadis!

Klösträd finns i många former och storlekar. Oavsett om din katt är en liten tiger eller en stor panter, finns det ett träd som passar deras behov. Vissa har hängmattor, andra har tunnlar, och vissa har till och med små hål som din katt kan mysa i.

Men det handlar inte bara om att klösa och klättra. Klösträd ger din katt en känsla av ägande och revir. Det är som att de säger, "Det här trädet är mitt, och här bestämmer jag." Dessutom är det ett bra sätt för dem att träna och bränna bort en del av den överskottsenergi som de verkar ha en oändlig tillgång på.

Klöspelare

Klöspelare är ett ypperligt alternativ för dig som nödvändigtvis inte har särskilt mycket plats, samtidigt som du vill ge katten en möjlighet att klösa rejält. De räddar inte bara dina möbler från att bli en klösmöbler, de ger även din katt en känsla av trygghet och komfort. Katter är territoriella varelser och att ha en utsedd plats att klösa på och markera som sin egen kan minska deras stressnivåer.

Dessa typer av klösmöbler finns i alla möjliga former och storlekar, allt från långa och smala till korta och knubbiga. Vissa har inbyggda leksaker och tillbehör, medan andra är täckta av mjukt plyschtyg som din katt kan mysa mot. Oavsett design är klöspelare ett viktigt verktyg för att se till att katten är glad och frisk.

Klösmattor

Klösmattor är det perfekta alternativet om du har problem med att katten klöser på matten. Det bästa med dessa mattor är att de är enkla att flytta på, vilket gör att du med lättja kan flytta runt dem i bostaden. Många av dem inkluderar även inbyggda leksaker, vilket gör att katten kan kombinera klös och lek. Bra, eller hur?

Klöstunnor

Klöstunnor är en ganska ovanlig typ av klösmöbel, men det betyder inte att den är sämre. Faktum är att många katter tycker att klöstunnan är klösmöbelns "Rolls Royce", och inkluderar ofta mer tillämpningar än bara klös. Här får katten möjlighet att gömma sig och komma undan, samtidigt som många klöstunnor har mysiga interiörer som katten kommer älska.

Vanliga frågor

Nedan är vanliga frågor:

Hur många klösmöbler behöver man?

En vanlig rekommendation är att varje katt bör ha minst en egen klösmöbel. Detta kan dock variera beroende på hur stort hem du har, hur många katter du har, med mera. Börja med en klösmöbel per katt och se hur det fungerar. Om de fortsätter klösa på mattan, sängen eller soffan kan det vara en bra idé att introducera ytterligare en möbel, alternativt att komplettera med en anti-klös-spray.

Hur får man katten att sluta klösa på soffan eller väggen?

Många katter har vid ett eller annat tillfälle varit lite olydiga och klöst på mattan, soffan eller sängen. Du har säkerligen råkat ut för samma sak, eller hur? I de flesta fall är problemet ganska enkelt att lösa. När katten klöser på fel ställe lyfter du helt enkelt upp katten och sätter ner den vid klösmöbeln. Om katten går tillbaka upprepar du processen. Du kan även spruta lite kattmynta på klösmöbeln för att attrahera katten, och använda gärna anti-klös-spray på de platser katten inte får klösa på.

Du bör även se till att klippa kattens klor på regelbunden basis, och tids nog är det viktigt att byta ut de flesta klösmöbler eftersom katter ofta tröttnar. Om katten har fler klösmöbler bör du endast byta ut en åt gången.