• Köp enkelt och säkert med Klarna - faktura, delbetalning, kort eller internetbank
Snabbt • Kvalitativt • Fraktfritt över 500 kronor

Slow feeders

Slow feeders är en revolutionerande lösning utformad för att förhindra att katter kastar i sig maten. Dessa innovativa skålar finns i olika former och storlekar, med labyrintliknande strukturer eller pussel som uppmuntrar våra kattvänner att äta i en långsammare takt. Detta är perfekt om du har en katt som hetsäter! 

Anledningar till att använda en slow feeder för katter

Nedan är viktiga exempel:

Kan förhindra överätande och fetma

Katter som konsumerar äter för snabbt är mer benägna att äta för mycket, vilket leder till viktökning och fetma. Slow feeders ser till att katter äter mindre portioner under en längre period, vilket hjälper till att behålla en hälsosam vikt.

Förbättrar matsmältningen och minskar kräkningar

För snabb förtäring kan orsaka matsmältningsproblem som matsmältningsbesvär, uppblåsthet och uppstötningar. Slow feeders gör att katter kan äta i en mer naturlig takt, vilket minskar risken för dessa problem och främjar bättre matsmältning.

Minskar stress och ångest

Att äta för snabbt kan leda till stress och ångest hos katter. Att använda en slow feeder skapar en mer avslappnad och naturlig matupplevelse.

Vad du bör tänka på när du väljer en slow feeder

Överväg följande faktorer för att säkerställa att du väljer det mest lämpliga och effektiva alternativet:

Storlek och kapacitet

Välj en matskål som rymmer din katts dagliga foderintag, oavsett om det är våtfoder eller torrfoder. Den ska vara tillräckligt stor för att rymma en hel portion, men inte så stor att den överväldigar din katt.

Mönster och komplexitet

Slow feeders finns i olika utföranden, allt från enkla åsar till komplexa labyrinter. Ovana katter bör börja med ett grundmönster för att vänja sig vid konceptet. När de blir mer bekväma kan du gradvis introducera mer invecklade koncept för extra stimulans.

Material

Dessa slow feeders kan tillverkas av olika material, inklusive plast, keramik och rostfritt stål. Plastskålar är lätta och ofta mer prisvärda, men se till att de är BPA-fria och livsmedelssäkra. Keramiska och rostfria skålar är mer hållbara, hygieniska och i vissa fall diskmaskinssäkra. Tänk på din katts preferenser och dina egna rengöringskrav när du gör ditt val.

Stabilitet

Leta efter en skål med en halkfri bas för att förhindra att den glider iväg eller välter under måltiden. Detta kommer  göra upplevelsen roligare och mindre frustrerande för din katt.

Enkel rengöring

Det kan även vara en bra idé att rengöringen är överkomlig och enkel. På så sätt minskar du risken för bakterietillväxt, samtidigt som du slipper lägga ner massvis med tid på att rengöra skålarna.

Kompatibilitet med våt- och torrfoder

Se även till att skålen du väljer är kompatibel med deras föredragna typ av foder. Vissa skålar är designade speciellt för torrfoder, medan andra är kompatibla med både våt- och torrfoder.

Kattens ålder och fysiska förmågor

Överväg på din katts ålder, storlek och fysiska förmågor när du väljer rätt slow feeder för din katt. Äldre katter eller de med tandproblem eller funktionshinder kan behöva en skål med en enklare design för att undvika att orsaka obehag eller frustration.