• Köp enkelt och säkert med Klarna - faktura, delbetalning, kort eller internetbank
Snabbt • Kvalitativt • Fraktfritt över 500 kronor

Kattmatskålar

Vi erbjuder massvis med fantastiska kattmatskålar som både du och din katt kommer älska. Här hittar du ergonomiska alternativ om din katt har problem med nacken, kattmatskålar för kortnosiga, skålar för katter om hetsäter, keramikskålar och mycket mer!

Lekar du efter en ny kattmatskål till din lilla älskling? Då har du hittat rätt! Vi erbjuder ett stort antal skålar i olika former och storlekar, och rätt kattmatskål kan göra måltiderna roligare och bekvämare för både dig och din katt. Hos oss finns traditionella skålar i keramik eller rostfritt stål, men även specialiserade konstruktioner med höjda kanter och inlägg som gör att katten äter långsammare. Därmed kan vi nästan garantera att det finns något som passar för dig och din katt i vårt utbud. Hör gärna av dig om du har frågor eller funderingar!

Olika typer av kattmatskålar

Nedan är vanliga typer:

Keramiska skålar

Keramiska matskålar är ett populärt alternativ och har varit det under en längre tid. De är hållbara, lätta att rengöra och erbjuder en mer stabil yta för jämfört med plast- eller metallskålar. Tyngden på keramiska skålar hindrar dem från att välta, vilket gör dem idealiska för katter som tenderar att stöka när de äter. Dessutom drar keramiska skålar inte åt sig bakterier eller andra skadliga ämnen, vilket säkerställer att kattens mat och vatten förblir rent (så länge du rengör skålen på ett bra sätt). 

Plastskålar

Plastskålar är ett annat populärt alternativ om du letar efter en prisvärd och praktisk lösning. De är lätta att ta med sig, vilket är perfekta för kattägare som ofta byter matningsplats eller pendlar mellan olika bostäder. De finns i en mängd olika storlekar, färger och mönster, vilket ger dig massor av alternativ att välja mellan. Även om de inte är lika hållbara som keramik- eller metallskålar är plastskålar fortfarande relativt långvariga och tål normalt slitage.

Rostfritt stål

Rostfria skålar är ett utmärkt val för dig som prioriterar hållbarhet och livslängd. De är resistenta mot repor, rost och bucklor, vilket gör dem praktiskt taget oförstörbara och idealiska för katter som gillar att leka med eller tugga på sina matskålar. Dessutom är skålar av rostfritt stål lätta att rengöra, icke-porösa och absorberar inte bakterier eller lukter, vilket säkerställer att maten och vattnet är fräscht och rent. De erbjuder också en elegant och modern look som passar bra med alla heminredningar. 

Ergonomiska skålar

Ergonomiska kattmatskålar är en specialiserad typ av kattmatskål utformad för att främja bättre hållning och matsmältning för din katt. Dessa skålar är formade för att minska belastningen på din katts nacke, ryggrad och höfter medan de äter, vilket kan förbättra deras komfort och allmänna hälsa. Ergonomiska skålar finns i en rad olika utföranden, inklusive upphöjda, lutade och konturerade alternativ. De är ofta gjorda av högkvalitativa material som keramik eller rostfritt stål och är lätta att rengöra och underhålla. Det skadar heller inte att ofta är trevliga att titta på!

Slow feeders

En slow feeder är en unik och innovativ utfodringslösning utformad för att uppmuntra din katt att äta långsammare. Dessa skålar har en rad upphöjda åsar, mönster och hinder som tvingar din katt att ta mindre tuggor och arbeta hårdare för att komma åt maten. Denna långsammare matningsprocess kan hjälpa till att förebygga matsmältningsproblem, minska risken för fetma och främja bättre hydrering. 

Foderautomater

En foderautomat är en unik och bekväm lösning som låter dig ställa in och kontrollera din katts matningsschema. Dessa automater är designade för att ge en specifik mängd mat vid förutbestämda tider under dagen, vilket eliminerar behovet av att manuellt mata din katt.

Denna teknik bidrar med en unik och bekväm utfodringslösning som kan minska stressen och arbetsbelastningen. Dessutom kan de vara särskilt användbara för katter med dietrestriktioner eller behov av viktkontroll.

Slickmattor

Slickmattor eller fodermattor som de även kallas är ett unikt och bekvämt sätt att mata din katt. Dessa mattor har en strukturerad yta som gör att din katt kan slicka sin mat, vilket uppmuntrar till långsammare ätande och främjar bättre matsmältning. Fodermattor är lätta att rengöra och finns i en mängd olika storlekar och former för att passa ditt husdjurs matbehov. 

Dessutom kan slickmattor bidra med mental stimulans och underhållning för din katt, eftersom de måste arbeta hårdare för att slicka upp maten från den strukturerade ytan.

Vattenfontäner

En vattenfontän är en perfekt lösning för djurägare som är oroliga över kattens vätskebalans. Dessa fontäner cirkulerar kontinuerligt och filtrerar vatten, vilket gör det mer tilltalande och fräschare att dricka. Katter är mer benägna att dricka från rinnande vattenkällor, och vattnets ljud och rörelser kan uppmuntra dem att dricka mer. 

Detta är särskilt fördelaktigt för katter som vanligtvis inte dricker tillräckligt med vatten, eftersom uttorkning kan leda till flera hälsoproblem, såsom urinvägsproblem. Vattenfontäner finns i en rad olika utföranden och storlekar, allt från enkla och kompakta till mer utarbetade och dekorativa alternativ. 

Saker att tänka på när du väljer kattmatskål

Att välja rätt matskål för din katt är en viktig aspekt när det är dags att konstruera matplatsen. Det finns många olika typer av kattmatskålar på marknaden, och det kan vara både svårt och överväldigande att veta vilken man ska välja. Här är några saker att tänka på när du väljer en kattmatskål:

Material

De vanligaste materialen som används för kattmatskålar är keramik, rostfritt stål och plast. Keramiska skålar är tunga och svåra att välta, men de kan vara ömtåliga och kan gå sönder om de tappas. Rostfritt stål är slitstarkt och lätt att rengöra, men det kan vara bullrigt och de kan dra på sig repor med tiden. Plastskålar är lätta och billiga, men de kan lätt repas och kan behålla lukt.

Storlek

Storleken på din katts matskål beror på deras storlek och aptit. Du bör se till att skålen är tillräckligt stor för att rymma deras mat och vatten utan att det rinner över kanten. Som en allmän regel bör skålen vara tillräckligt bred för att din katts morrhår inte ska röra sidorna.

Form

Formen på kattmatskålen kan påverka deras matvanor. Vissa katter föredrar breda och grunda skålar, medan andra föredrar djupare och smalare skålar. Du bör experimentera med olika former för att se vad din katt föredrar.

Antal

Det rekommenderas att du förser din katt med två separata skålar - en för mat och en för vatten. Detta gör det enkelt för katten, samt gör att den kan dricka och äta samtidigt, precis som du gör, eller hur? Det kan även vara en bra idé att ha ytterligare kattmatskålar om katten äter både våtfoder och torrfoder. 

Rengöring

Oavsett vilket material du väljer är det viktigt att rengöra kattmatskålen regelbundet för att förhindra tillväxt av skadliga bakterier. Skålar i keramik och rostfritt stål tål ofta diskmaskinsrengöring, medan plastskålar bör tvättas för hand för att förhindra repor. 

Speciella behov

Har din katt problem med nacken? Eller har den artros och har svårt att böja sig? I sådana fall är en ergonomisk kattmatskål ett måste.