• Köp enkelt och säkert med Klarna - faktura, delbetalning, kort eller internetbank
Snabbt • Kvalitativt • Fraktfritt över 500 kronor

Kattbollar

Katter har en naturlig instinkt att jaga och kasta sig efter föremål, därmed är det inte särskilt konstigt att de älskar kattbollar. Bollarnas rörelse och eventuella ljud stimulerar deras rovdjursinstinkter och bidrar med både nöje och stimulerande aktivitet! Ta en titt på våra fantastiska kattbollar nedan!

Populära typer av kattbollar

Nedan är exempel:

Plastbollar

Plastbollar är en av de mest populära kattbollarna. Dessa lätta och hållbara bollar är lätta att kasta runt med och jaga, vilket ger dem mental och fysisk stimulans. Vissa plastbollar har till och med bjällror eller andra ljudbildande prylar inuti, vilket ger katterna ett extra lager av spänning under leken.

Gummibollar

Gummibollar är som kattmynta för katter! De är pluffsiga, sega och ack så roliga att kasta runt med. Katter älskar att sänka ner sina klor i dessa mjuka sfärer, vilket ger dem den ultimata tassträningen. Dessutom är gummibollar perfekta för galna upptåg där din kisse går in i fullt jaktläge, kastar runt med och jagar bollen som om det vore deras byte. 

Håll katten under uppsikt när de jobbar med gummibollen. Anledningen till detta är att vissa katter blir galna och tuggar dem i bitar!

Sisalbollar

Sisalbollar är den perfekta leksaken för katter som älskar att leka och klösa på samma gång! Dessa naturfiberbollar är gjorda av sisal, ett växtmaterial som är tillräckligt tufft för att tåla även de vassaste klorna. Katter älskar den grova konsistensen av sisal, men materialet är även hållbart och miljövänligt. 

Plyschbollar

Plyschbollar är mysiga och gosiga leksaker som många katter älskar. Dessa mjuka och luddiga bollar är perfekta att mysa med och bära runt i munnen. Den milda strukturen av plyschmaterialet är också idealisk för katter som har känsliga tassar eller tänder. 

Glitterbollar

Glitterbollar är favoriten för de riktigt glamourösa katterna! Dessa glänsande och glittrande bollar lägger till en touch av bling till kattens lektid, något som många katter gillar. Oavsett om din katt kastar runt med bollen eller bär den i munnen som en trofé, kommer glitterbollar garanterat att få fram deras inre diva. Var dock beredd på lite extra glitter och glamour på din matta, golv och säng – glitterbollar ser till att det är glitter överallt!

Fjäderbollar

Fjäderbollar är som en fågelskådares dröm – för katter då självklart! Dessa leksaker är den perfekta kombinationen av ludd och fladder, med mjuka fjädrar som dansar och svajar medan din katt leker. 

Oavsett om din katt förföljer bollen som en smygjägare eller kastar sig på den som en lekfull kattunge, bidrar fjäderbollar med flera timmars underhållning.

Med bjällra

Bollar som ger ifrån sig ett ljud är en riktig hit hos katter som älskar att leka! Dessa leksaker innehåller vanligtvis en liten bjällra eller skallra som låter i takt med att bollen rör på sig. Ljudet från bjällran eller skallran kan stimulera kattens naturliga jaktinstinkter och uppmuntra dem att jaga, kasta sig och slå bollen. 

Dessutom är det roligt för dig som åskådare att höra bjällrans klingande när katten leker! 

Studsande bollar

Studsande bollar är den ultimata leksaken för katter med överskottsenergi! Dessa leksaker är designade för att studsa oregelbundet och hålla din katt på tårna när den jagar och kastar sig efter bollen. 

Oavsett om din katt föredrar att kasta med bollen eller hoppa upp i luften för att fånga den, kommer studsande bollar garanterat att få fram deras lekfulla sida. Dessutom kan den oförutsägbara studsen av dessa bollar ge mental stimulans för din katt, vilket gör lektiden ännu mer spännande.

Aktivitetsbollar

Aktivitetsbollar är som ett pussel för katter, och erbjuder en spännande utmaning som stimulerar deras sinne och kropp. Dessa leksaker har vanligtvis olika fack eller dolda godsaker som din katt måste ta reda på hur den ska komma åt, vilket uppmuntrar problemlösning och naturliga jaktinstinkter. 

Aktivitetsbollar är ett bra sätt att underhålla och engagera din katt, speciellt om den tenderar att bli uttråkad av traditionella leksaker. Dessutom kan den interaktiva karaktären hos dessa leksaker hjälpa till att stärka ditt band med din lurviga vän när ni leker tillsammans.

Prasslande bollar

Prasslande bollar är kattens instrument! Dessa leksaker är designade för att ge ett mjukt prasslande ljud när din katt leker med dem, och efterliknar ljudet av små byten som springer genom gräset. Detta kan väcka kattens naturliga jaktinstinkt, vilket gör lektiden ännu mer spännande. 

Självrullande bollar

Självrullande bollar är som en mystisk naturkraft för katten. Dessa leksaker använder sensorer eller motorer för att rulla runt på egen hand, vilket skapar en oförutsägbar och spännande lekupplevelse för din katt. 

Det magiska med självrullande bollar är att din katt inte riktigt kan lista ut hur de fungerar, vilket gör lektiden ännu mer spännande. Dessutom kan den interaktiva och stimulerande karaktären hos dessa leksaker ge mental och fysisk träning för din lilla älskling.

Vilken typ av kattboll passar för din katt?

När du väljer rätt kattboll för din katt bör du exempelvis tänka på följande:

  • Storlek: Välj en boll som är tillräckligt liten för din katt att kasta runt med, men inte så liten att den kan sväljas.

  • Textur: Leta efter en boll med en struktur som din katt tycker om, till exempel en med en mjuk eller skrynklig yta.

  • Säkerhet: Undvik bollar med små delar som kan lossna och sväljas, eller bollar gjorda av giftiga material.

  • Hållbarhet: Välj en boll som tål din katts typ av lek och som inte går sönder lätt.

  • Interaktiv eller inte: Överväg en boll som kan användas för interaktiv lek med din katt, till exempel en som kan kastas eller rullas, eller en som rör på sig automatiskt.

  • Ljud: Om din katt är känslig för ljud bör du välja en boll som inte ger ifrån sig höga eller irriterande ljud.

I slutändan handlar det helt enkelt om kattens preferenser när du väljer kattboll. Vissa katter föredrar vissa färger, former eller material framför andra. Testa några olika varianter för att se vilken som passar bäst för just din katt!