• Köp enkelt och säkert med Klarna - faktura, delbetalning, kort eller internetbank
Snabbt • Kvalitativt • Fraktfritt över 500 kronor

Fästing Katt

Nästan alla katter drabbas någon gång av fästingar, loppor eller annan typ av ohyra. Faktum är att många katter drabbas av detta varje år, inte minst de som vistas utomhus under vår och sommar. Lyckligtvis är det i de flesta fall ganska lätt att få bort ohyran från katten, men bara om du har rätt verktyg och hjälpmedel. Vi erbjuder förstklassiga och naturliga fästingmedel som är fria från gifter, och som har visat sig ha en riktigt bra effekt.

Fästingar och andra parasiter är ett vanligt problem för katter, särskilt de som vistas utomhus. Några av de vanligaste parasiterna som drabbar katter inkluderar loppor, fästingar och olika typer av maskar.

Fästingar kan vara särskilt problematiska för katter, eftersom de kan överföra allvarliga sjukdomar som kan sänka katten rejält. Tecken på ett fästingangrepp kan vara:

  • överdriven klösning, slickning eller bitande i huden
  • synliga fästingar på kattens päls.

Om du hittar en fästing på din katt är det viktigt att ta bort den så snart som möjligt. Detta kan göras med en pincett för att ta tag i fästingen så nära huden som möjligt och dra den rakt ut. Det är viktigt att undvika att vrida eller krossa fästingen, eftersom det kan göra att den släpper ut sjukdomsframkallande bakterier i kattens blodomlopp. Vi erbjuder även massvis med förstklassiga och naturliga fästingprodukter som du kan använda på din katt.