• Köp enkelt och säkert med Klarna - faktura, delbetalning, kort eller internetbank
Snabbt • Kvalitativt • Fraktfritt över 500 kronor

Ögon/öron

Att rengöra din katts ögon och öron är en viktig del för att upprätthålla deras allmänna hälsa och välbefinnande. Våra rengöringsprodukter för kattögon och öron är speciellt framtagna för att ta bort smuts, skräp och vaxansamlingar, vilket säkerställer att din katts ögon och öron förblir rena och friska.

Ögon- och öronvård är viktigt för katten

Att underhålla din katts ögon och öron är en viktig del av deras allmänna hälsa och välbefinnande. Som husdjursägare är det viktigt att vara medveten om symtom på potentiella problem och att vidta åtgärder för att förebygga och åtgärda eventuella problem som kan uppstå.

Det är viktigt att du ser till att kattens ögon är rena och fria från irriterande ämnen eller skräp. Använd en mjuk trasa eller bomullstuss fuktad med varmt vatten för att försiktigt torka bort smuts eller flytningar som kan samlas i ögonvrån. Om din katts ögon är röda, svullna eller producerar en betydande mängd flytningar, är det viktigt att rådgöra med en veterinär, eftersom dessa kan vara tecken på en infektion eller annat underliggande tillstånd. Ögondroppar eller ögongel kan även användas mot torra ögon, men även för att få ut eventuellt skräp.

På samma sätt är det viktigt att hålla din katts öron rena och fria från skräp eller ansamlingar. Använd en bomullstuss, mjuk trasa eller annan typ av produkt för öronrengöring för att försiktigt rengöra ytterörat. Var noga med att inte föra in något i hörselgången. Tecken på att din katt kan ha en öroninfektion eller andra öronproblem är att de kliar sig i öronen, skakar på huvudet eller det rinner från örat.

Regelbundna veterinärkontroller kan också vara till hjälp för att upprätthålla din katts ögon- och öronhälsa, eftersom din veterinär kan kontrollera eventuella underliggande problem och ge vägledning om lämplig vård. Genom att ha ett proaktivt förhållningssätt till din katts ögon- och öronhälsa kan du se till att de förblir friska, glada och bekväma i många år framöver.