• Köp enkelt och säkert med Klarna - faktura, delbetalning, kort eller internetbank
Snabbt • Kvalitativt • Fraktfritt över 500 kronor

Vattenfontäner

Vattenfontäner för katter ger ett kontinuerligt flöde av färsk och filtrerat vatten, uppmuntrar din katt att dricka tillräckligt med vätska och främjar deras allmänna hälsa. Dessa innovativa fontäner efterliknar vattnets naturliga rörelser och tilltalar din katts instinktiva preferens för strömmande vattenkällor. 

Varför använda en vattenfontän för katter?

Det finns många anledningar till att använda en vattenfontän för katter, men nedan är vanliga anledningar:

Uppmuntrar katten att dricka mer vatten

Katter är ofta inte särskilt törstiga och kanske inte dricker tillräckligt med vatten från en traditionell skål. Vattenfontäner kan med sitt rinnande vatten stimulera din katts naturliga instinkter och locka dem att dricka mer, vilket stöder njurfunktionen och den allmänna hälsan.

Färskt och filtrerat vatten

Vattenfontäner är även utrustade med filtreringssystem som tar bort orenheter, skräp och lukter, vilket ger din katt en konstant tillförsel av rent och syresatt vatten. 

Minskad bakterietillväxt

Vatten som står framme i traditionella skålar kan dra åt sig bakterier över tid. Den konstanta cirkulationen av vatten i en fontän hjälper till att förhindra bakterietillväxt, vilket säkerställer en säkrare och fräschare drickskälla för din katt.

När ska man använda en vattenfontän för katter?

  • Uttorkningsproblem: Om du är orolig för att din katt inte dricker tillräckligt med vatten eller visar tecken på uttorkning, kan en vattenfontän uppmuntra dem att dricka oftare.
  • Hälsoproblem: Katter med urinvägsproblem eller en historia av njurproblem kan ofta dra nytta av ökat vattenintag från vattenfontäner. Rådfråga gärna din veterinär.
  • Varma klimat: I varma klimat kan katter behöva mer vatten för att inte bli uttorkade, vilket gör en vattenfontän till en idealisk lösning.

Vad du bör tänka på när du väljer en vattenfontän till din katt

Nedan är viktiga saker att beakta:

  • Material: Vattenfontäner för katter finns i olika material, inklusive plast, keramik och rostfritt stål. 
  • Storlek och kapacitet: Välj en fontän med lämplig vattenkapacitet baserat på din katts storlek och antalet husdjur i ditt hushåll. Fontäner med större kapacitet kräver mindre frekvent påfyllning.
  • Filtreringssystem: Leta efter fontäner med effektiva filtreringssystem, som kol- eller skumfilter, för att säkerställa att din katt har tillgång till rent och färskt vatten.
  • Ljudnivå: Vissa fontäner kan ge ljud från vattenflödet eller pumpen. Välj en tyst fontän om du eller katten påverkas av pågående ljud.

Genom att överväga dessa faktorer och förstå fördelarna med vattenfontäner för katter, kan du fatta ett välgrundat beslut som stödjer din katts hälsa och välbefinnande, samtidigt som du förser dem med en konstant tillförsel av färskt och rent vatten.

Vanliga frågor

Hur ofta behöver man byta filter?

Hur ofta du behöver byta filter har bland annat att göra med hur ofta katten använder vattenfontänen. Om katten använder fontänen varje dag kommer du att behöva byta det oftare än om fontänen används mer sällan. Behovet kan även skilja sig rejält mellan olika tillverkare och produkter, därmed rekommenderar vi starkt att du läser igenom manualen för den vattenfontän som du köper.

Jag har flera katter. Behöver varje katt en egen vattenfontän?

Om du har flera katter i ditt hushåll kan det behövas separata vattenfontäner för varje katt. Vissa katter föredrar att ha sitt eget utrymme och kanske inte vill dela med sig av sitt vatten. Att tillhandahålla individuella vattenfontäner säkerställer att varje katt alltid har enkel tillgång till färskt och rent vatten. Det hjälper också till att förebygga potentiella konflikter eller stress som kan uppstå från konkurrens om delade vattenkällor. Vissa katter är dock bekväma med att dela en vattenfontän, så observera dina katters beteende och preferenser för att avgöra det bästa tillvägagångssättet för dina små älsklingar.