• Köp enkelt och säkert med Klarna - faktura, delbetalning, kort eller internetbank
Snabbt • Kvalitativt • Fraktfritt över 500 kronor

Kattmalt

Kattmalt – den hårbollskämpande superhjälten som din katt förtjänar! Denna släta ochvälsmakande pasta hjälper din katt att bekämpa irriterande hårbollar, vilket säkerställer en smidig matsmältningsresa. Avvärj hårbollarna med detta utsökta kattgodis!

Vad är kattmalt?

Kattmalt är en speciellt formulerad pasta designad för att hjälpa din katt att förebygga och eliminera hårbollar. Dessa pastor är tillverkade av maltextrakt, oljor och andra ingredienser, något som främjar kattens matsmältningen och hjälper din katt att bli av med uppätna hårbollar.

En stor bonus är att de allt som oftast är välsmakande, vilket gör att pastan blir som godis för katten.

När passar det att använda kattmalt?

Nedan är vanliga exempel:

  • Förebyggande av hårbollar: Regelbunden användning av kattmalt kan hjälpa till att minska bildningen av hårbollar genom att smörja matsmältningssystemet och hjälpa intagen päls att passera igenom smidigare.
  • Lindring av förstoppning: Kattmalt kan också vara fördelaktigt för att lindra mild förstoppning, eftersom det hjälper till att smörja matsmältningskanalen och främja tarmrörelser.

Kattmalt är även väldigt gott och lätt att använda, vilket gör det till ett utmärkt alternativ, både som belöning och som hjälp mot hårbollar och förstoppning! Kom ihåg att följa anvisningarna på förpackningen eftersom innehållet kan skilja sig mellan de olika varianterna.

Kattmalt biverkningar

Även om det finns många fördelar med kattmalt kan det ibland leda till olika typer av biverkningar. Vissa katter kan uppleva diarré eller kräkningar om de får i sig för mycket kattmalt, särskilt under kort tid. 

Andra katter kan vara allergiska eller överkänsliga mot ingredienserna. Överanvändning kan också leda till förstoppning hos vissa katter. Som alltid bör man konsultera sin veterinär innan man introducerar något nytt tillskott i sin katts kost.

Vanliga frågor

Varför kattmalt?

Kattmalt ges ofta till katter för att förebygga och lindra problem med hårbollar. Det fungerar som ett smörjmedel som hjälper håret att passera genom matsmältningssystemet. Regelbunden användning av kattmalt kan hjälpa till att minska obehag och potentiella hälsoproblem i samband med hårbollsbildning hos katter.

Kan kattmalt ersätta kattmat?

Nej, kattmalt kan inte ersätta kattmat. Kattmalt är ett tillskott eller godis designat för att hjälpa till med hårbollskontroll. Det bör ges utöver en balanserad och näringsrik diet för att säkerställa att din katt får alla nödvändiga näringsämnen för deras allmänna hälsa och välbefinnande. Kattmalt är inte en komplett näringskälla och bör inte användas som ersättning för riktigt kattfoder.

Är kattmalt ett läkemedel?

Nej, kattmalt är inte ett läkemedel. Det innehåller ingredienser som fungerar som smörjmedel för att hjälpa håret att passera genom matsmältningssystemet. Kattmalt anses vara en säker och icke-medicinsk produkt som är allmänt tillgänglig för användning med katter. Det är dock alltid lämpligt att rådgöra med din veterinär innan du introducerar några nya produkter eller tillskott till din katts rutin.

Hur mycket kattmalt ska man ge?

Den rekommenderade mängden kattmalt kan variera beroende på den specifika produkten och tillverkarens instruktioner. Det är bäst att följa riktlinjerna på förpackningen eller rådfråga din veterinär för personlig rådgivning. 

Vanligtvis ges kattmalt vanligtvis som en liten mängd, men varje katt är unik, så det är viktigt att ta hänsyn till faktorer som din katts storlek, ålder och specifika behov när du bestämmer vilken mängd kattmalt som ska ges till just din katt.