• Köp enkelt och säkert med Klarna - faktura, delbetalning, kort eller internetbank
Snabbt • Kvalitativt • Fraktfritt över 500 kronor

Kattgodis

Tycker du att din katt förtjänar lite kattgodis? Det tycker vi också! Hos Sveakatten kan du köpa kattgodis online, och vi erbjuder massvis med olika smaker och varumärken som din katt kommer älska. 

Kattgodis har en stor belöningseffekt

Kattgodis är ett bra sätt att belöna din katt för gott beteende eller för att stilla deras "sötsug". Katter kan vara kräsna när det gäller mat, men de flesta katter blir galna av de läckra smakerna och texturerna av kattgodis.

Ett av de bästa sätten att använda kattgodis är som belöning för gott beteende. Oavsett om du försöker träna din katt att använda kattlådan eller sluta klösa på möbler, kan det vara en bra motivation att erbjuda dem en godbit som belöning. Många kattgodis är gjorda med högkvalitativa ingredienser och tillsatta vitaminer och mineraler, därmed är de i många fall inte bara välsmakande, de kan även bidra till kattens hälsa.

Förutom att belöna gott beteende kan kattgodis även användas för att helt enkelt skämma bort din katt och visa dem hur mycket du älskar dem. Oavsett om du försöker knyta an med en ny katt eller bara vill unna din lurviga vän något speciellt, är kattgodis ett bra sätt att göra det på. Du kan till och med använda godsaker som ett sätt att distrahera din katt och underhålla dem när du är borta från hemmet.

Det är viktigt att notera att även om kattgodis kan vara ett bra sätt för att belöna katten, är det viktigt att dela ut godis med måtta. Många godsaker innehåller många kalorier och kan bidra till viktökning om de matas i överskott. Det är alltid en bra idé att dubbelkolla med en veterinär för att bestämma lämplig mängd godsaker för just din katt, baserat på deras ålder, vikt och allmänna hälsa.

Olika typer av kattgodis

Nedan är vanliga typer av kattgodis:

Frystorkat kattgodis

Frystorkat kattgodis är en populär typ av kattgodis som görs genom att avlägsna fukt från ingredienserna och sedan frystorka dem. Denna process låser in näringsämnena och smaken, vilket skapar en krispig och välsmakande godbit som många katter älskar. Frystorkat kattgodis finns i en mängd olika smaker, allt från kyckling och fisk till mer exotiska smaker som anka och vilt. 

Det är ett bra alternativ för katter med känslig mage eller allergi, eftersom godiset ofta är gjort med begränsade ingredienser och fri från konstgjorda tillsatser (varierar beroende på typ och tillverkare, läs alltid på förpackningen). Precis som alla andra kattgodis är det viktigt att begränsa mängden för att säkerställa att katten upprätthåller en hälsosam och balanserad diet.

Knaprigt kattgodis

Knaprigt kattsnacks är ett populärt och näringsrikt alternativ för kattägare som vill ge sina kattkompisar en välsmakande godbit. Dessa godisbitar bidrar med lite tuggmotstånd och är ofta spröda och fina, något som de flesta katter uppskattar. Hos Sveakatten erbjuder vi många olika knapriga godisbitar, vilket gör att sannolikheten är hög för att det finns något som passar för just din katt!

Flytande kattgodis eller på tub

Flytande kattgodis och kattmalt är två unika former av kattgodis som blir allt mer populära bland kattägare. Flytande godis kan hällas över kattens mat eller serveras på egen hand, medan godis på tub är ett roligt, interaktivt sätt att behandla din katt med en smakrik pasta. Båda alternativen finns i en mängd olika smaker och är ofta gjorda med naturliga ingredienser och tillsatta vitaminer och mineraler för att stödja din katts hälsa. Dessa godsaker kan vara ett bra sätt att knyta an till din katt och förse dem med en speciell typ av godis, men som med alla typer av kattgodis är det viktigt att mata dem med måtta och välja produkter gjorda med ingredienser av hög kvalitet.

Tuggpinnar

Tuggpinnar för katter är ett bra sätt att främja friska tänder och tandkött. Dessa pinnar är vanligtvis gjorda av naturliga ingredienser, såsom trä- eller växtfibrer, och är designade för att tillfredsställa din katts naturliga tuggbehov. Genom att tugga på dessa pinnar kan katter förbättra tandhälsan genom att både ta bort och förhindra uppbyggnad plack och tandsten. Att katter älskar att tugga på pinnar är bara en bonus!

Sticks

Om din katt älskar att leka och småäta kan sticks vara den perfekta kattgodisen. Dessa roliga och smakrika stickor finns i en mängd olika smaker och är designade för att slickas, nafsas och gnagas på av din lilla katt. Välj en produkt gjord med högkvalitativa ingredienser och dela ut med måtta för att behålla din katts hälsosamma kost.

Kattgräs

Kattgräs är ett utmärkt sätt att förse din katt med ett naturligt kattgodis, samtidigt som det främjar deras hälsa och välbefinnande. Denna typ av gräs går utmärkt att odla både inomhus eller utomhus. Katter älskar att äta på gräset, vilket kan hjälpa till att förbättra deras matsmältning och minska hårbollar. Dessutom är kattgräs en naturlig källa till vitaminer och mineraler, vilket gör det till ett utmärkt komplement till din katts kost. När du odlar kattgräs bör du till att använda jord som är säker för husdjur, och undvik tillsatser.

Kattmynta

Kattmynta är en populär ört som många katter älskar Denna växt innehåller en förening som kallas nepetalakton, som har en stimulerande effekt på katter och kan få dem att uppvisa ett lekfullt och energiskt beteende. Många kattleksaker och godsaker är infunderade med kattmynta, men preparatet finns även att köpa separat. 

Även om kattmyntan anses vara säker för katter är det viktigt att notera att inte alla katter reagerar på det på samma sätt. Vissa katter kan bli mer avslappnade och lugna efter exponering för kattmynta, medan andra kan bli hyperaktiva och upprörda. Vi rekommenderar att du använder kattmynta med måtta för att förhindra överstimulering. Ge ej till ammande eller gravid katter. Rådfråga gärna veterinär.

För kattungar

Godis kan vara ett bra sätt att belöna och knyta an till din kattunge, men det är viktigt att välja godsaker som är speciellt utformade för deras behov. Många typer av godis för kattungar är framtagna för att stödja deras tillväxt och utveckling, med tillsatta vitaminer och mineraler som är viktiga för deras hälsa. Dessa godsaker finns i en mängd olika smaker och texturer, från mjuka och sega till krispiga och lagom stora. 

Med vitaminer, mineraler eller andra tillsatser

Förutom traditionella godsaker finns det även många hälsosamma alternativ som ger ytterligare fördelar. Vissa typer av kattgodis är berikade med vitaminer och mineraler som är viktiga för din katts hälsa, såsom omega-3-fettsyror, som stöder frisk hud och päls. Andra snacks är designade för att främja tandhälsa, med tillsatta enzymer eller slipande texturer som kan hjälpa till att minska plackuppbyggnaden och förbättra din katts andedräkt.

Vanliga frågor

Hur mycket kattgodis per dag är rimligt?

Det bästa svaret är: så lite som möjligt, beroende på vad godiset innehåller. Det lite nyttigare kattgodiset går bra att ge några bitar per dag, men konsultera gärna med veterinär innan du bestämmer kattens dagliga dosering. Kattgodisets belönande effekt tas även bort en aning om du ger för mycket. Därmed bör godiset ges med måtta!

Är kattgodis farligt?

Kattgodis speciellt utformat för katter vanligtvis säkert när de ges med måtta och enligt tillverkarens riktlinjer. Det är dock viktigt att välja godis av hög kvalitet som är speciellt gjorda för katter, samt att du delar ut godiset med måtta. En del godis för människor kan vara skadliga eller giftiga för katter, därmed bör du alltid se till att katten inte kan få tag i detta.

Rådgör alltid med din veterinär om du har några frågor om specifika godsaker eller om din katt har underliggande hälsotillstånd som kan påverka deras kost. 

Kan kattgodis ersätta riktigt kattmat?

Nej, godis kan inte ersätta riktig kattmat. Kattfoder är speciellt framtaget för att tillgodose kattens näringsbehov, medan godis är tänkt att vara en tillfällig belöning som ges med måtta. Att utfodra en balanserad kost med högkvalitativ kattmat är därmed ett måste.

Vilket kattgodis passar för min katt?

Bara du vet vilket kattgodis som passar bäst för din älskling. Testa några olika varianter och var uppmärksam på olika typer av reaktioner. 

Om din katt har dietrestriktioner eller är känslig mot vissa ingredienser kan du titta närmare på lite mer specialiserade alternativ som spannmålsfria eller hypoallergena godsaker. Rådgör dessutom med din veterinär för att säkerställa att det valda godiset överensstämmer med din katts specifika hälsokrav. 

I slutändan handlar det helt enkelt om individuella preferenser!