• Köp enkelt och säkert med Klarna - faktura, delbetalning, kort eller internetbank
Snabbt • Kvalitativt • Fraktfritt över 500 kronor

Blötmat Katt

Vår blötmat till katter är av allra högsta kvalité och kommer från de högt aktade leverantörerna Four Friends, Sheba, Bozita, Mjau, Kattovit, Carnilove och mer. Blötfodret har högt köttinnehåll och bidrar med den näring som din katt behöver.

Olika typer av blötmat för katter

Nedan är vanliga typer:

Blötmat för steriliserade katter

Blötmat är ett populärt alternativ för steriliserade katter eftersom det kan ge flera fördelar för deras hälsa och välbefinnande. Steriliserade katter har ofta lägre energibehov än katter som inte har steriliserats, och våtfoder kan vara ett bra alternativ för att hantera vikten och förebygga fetma. Blötfoder har vanligtvis ett lägre kaloriinnehåll, vilket kan hjälpa till att kontrollera din katts kaloriintag och därmed vikten. 

En annan fördel med våtfoder för steriliserade katter är att det kan bidra till att främja urinvägshälsan. Steriliserade katter löper en högre risk att utveckla urinvägsproblem, och våtfoder kan hjälpa till att hålla urinvägarna friska genom att öka deras totala vätskeintag och bibehålla en lägre pH-nivå i urinen. 

Spannmålsfri blötmat

Spannmålsfritt våtfoder för katter har blivit allt mer populärt de senaste åren, och det finns flera fördelar med att ge din katt den här typen av foder. För det första kan spannmålsfritt våtfoder vara lättare att smälta för vissa katter som har känslighet eller allergi mot spannmål. Dessutom innehåller spannmålsfritt våtfoder ofta en högre andel animaliskt protein och fett, vilket kan hjälpa till att stödja din katts allmänna hälsa och välbefinnande.

Det höga proteininnehållet efterliknar  den naturliga diet som katter har ätit tidigare, vilket gör att det är mer anpassat för deras organ och interna kretslopp.

Blötmat för kattungar

Våtfoder är ett utmärkt alternativ för kattungar eftersom det kan ge dem de näringsämnen de behöver för att stödja deras tillväxt och utveckling. Våtfoder innehåller vanligtvis mer protein och fukt än torrfoder, vilket kan hjälpa till att stödja din kattunges muskelutveckling och övergripande hälsa.

Dessutom är våtfoder ofta lättare för kattungar att smälta, vilket kan hjälpa till att förebygga matsmältningsproblem och främja hälsosamma tarmrörelser. Våtfoder kan också vara ett bra alternativ för kattungar som är kräsna eller som kan ha svårt att tugga torrfoder.

När du väljer våtfoder för kattungar är det viktigt att välja en högkvalitativ produkt som är lämplig för deras ålder, vikt och näringsbehov. Leta efter våtfoder som är speciellt framtagen för kattungar och som innehåller en balanserad blandning av protein, fett och viktiga näringsämnen för att stödja deras tillväxt och utveckling.

Vanliga frågor

Nedan är vanliga frågor angående blötmat för katter:

Vilka olika förpackningar finns det?

Blötfoder kommer i många olika förpackningar, såsom burk, påse eller korv. Hos Sveakatten hittar du samtliga av dessa alternativ. Vi erbjuder även storpack om du vill köpa mer våtfoder åt gången.

Varför ge katten våtfoder?

Att ge din katt våtfoder kan ge flera fördelar, inklusive:

  • Ökad återfuktning: Våtfoder har en hög fukthalt, vilket kan hjälpa till att hålla din katt återfuktad och förhindra urinvägsproblem.
  • Förbättrad matsmältning: Våtfoder kan vara lättare för katter att smälta än torrfoder, vilket kan hjälpa till att förebygga matsmältningsproblem och främja hälsosamma tarmrörelser.
  • Balanserad näring: Många högkvalitativa våtfoder är formulerade för att ge en balanserad blandning av protein, fett och viktiga näringsämnen, som kan stödja din katts allmänna hälsa och välbefinnande.

Sammantaget kan våtfoder vara ett bra komplement till din katts kost och kan hjälpa till att säkerställa att de får optimal näring och återfuktning. Kom ihåg att det ofta är en bra idé att ge katten både torrfoder och våtfoder för att skapa en balanserad kost. Rådfråga gärna veterinär om du är osäker.

Vilken typ av våtfoder passar för min katt?

Det är bäst att välja ett våtfoder som är speciellt framtaget för din katts livsstadium och hälsobehov, såsom våtfoder för känsliga katter, utan spannmål eller liknande. Leta efter högkvalitativa proteinkällor och undvik konstgjorda tillsatser. Rådgör med din veterinär för specifika rekommendationer som är skräddarsydda för din katts individuella behov.