• Köp enkelt och säkert med Klarna - faktura, delbetalning, kort eller internetbank
Snabbt • Kvalitativt • Fraktfritt över 500 kronor

Kattmat

Hos Sveakatten förstår vi att bästa möjliga näring är avgörande för din katts hälsa och välbefinnande. Det är därför vi erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa kattmatsprodukter, inklusive Mjau, Four Friends, Sheba och mer. Köp kattmat online hos Sveakatten!Hos oss kan du köpa kattmat online i form av torrfoder, våtfoder och foder speciellt utformad för kattungar. Hos oss hittar du även specialfoder för steriliserade katter, känsliga katter och de lite större katterna.

Förutom torrfoder har vi ett brett utbud av våtfoder som är perfekt för katter som föredrar en fuktigare konsistens. Vårt våtfoder finns i en mängd olika smaker, inklusive kyckling, nötkött och fisk, för att säkerställa att din kattvän alltid har en utsökt och näringsrik måltid att se fram emot.

Vi anser att alla katter förtjänar tillgång till bästa möjliga näring, därför erbjuder vi endast högkvalitativa produkter som är framtagna för kattens välbefinnande och hälsa. Vi är engagerade i att hjälpa dig att hitta det perfekta fodret för din katt, oavsett om katten är kräsen eller har specifika behov.

Vilka typer av kattmat finns det?

Det finns massvis med olika typer av kattmat, men det vanligaste typerna är:

Torrfoder

Torrfoder för katter är den vanligaste och möjligtvis även den mest bekväma typen av mat till katter som finns på marknaden. Torrfoder görs genom att blanda olika ingredienser som kött, grönsaker och vitaminer, och behandlas sedan till dess torra tillstånd, något som bidrar till en lång hållbarhet och hård form. Många torrfoder hjälper även till att upprätthålla tandhälsan genom att minska plack och uppbyggnaden av tandsten. 

Våtfoder

Våtfoder för katter har en högre fukthalt än torrfoder. Många katter tycker att våtfoder är mer tilltalande än torrfoder, men är även viktigt för att ge katten en balanserad kost. Detta är även ett bra alternativ om katten inte dricker tillräckligt med vatten. Tänk på att våtfoder blir dåligt snabbare än torrfoder, samt ska i de flesta fall förvaras i kylskåp vid öppnad förpackning. Vi rekommenderar en blandning av torr- och våtfoder, men konsultera gärna en veterinär om du känner dig det minsta osäker.

Hos oss hittar du endast våtfoder av allra högsta kvalité, och som är bra för kattens hälsa och utveckling.

Kattmat för kattungar

Specifik mat för kattungar är avgörande för deras tillväxt och utveckling. Kattungar har unika näringsbehov som skiljer sig från vuxna katter. Specialiserat kattungefoder ger rätt balans av näringsämnen, inklusive högre nivåer av protein, fetter och vitaminer. Det främjar en sund benutveckling, stöder ett starkt immunförsvar och bidrar till kattungens övergripande välbefinnande.

Vanliga frågor

Hur väljer man rätt kattmat?

När du väljer katt mat är det viktigt att ta hänsyn till din katts ålder, ras, aktivitetsnivå och eventuella hälsoproblem. Leta efter kattfoder som är formulerade för att möta din katts specifika näringsbehov och som är fria från konstgjorda konserveringsmedel, färger och dylikt. Läs igenom listan med ingredienser noggrant för att säkerställa att maten innehåller högkvalitativa proteinkällor och viktiga näringsämnen. Rådgör gärna med din veterinär för att bestämma den bästa typen av foder för din katt. Hos oss hittar du bara kvalitativ mat, vilket är anledningen till varför det är en bra idé att besöka oss om du vill köpa kattmat på nätet. 

Finns det kattmat för steriliserade katter?

Ja, det finns kattfoder som är speciellt framtagna för steriliserade katter. Denna mat till katter är designad för att möta de unika näringsbehoven hos katter som har kastrerats. Steriliserade katter har en lägre ämnesomsättning och löper en högre risk för viktökning och urinvägsproblem, därmed innehåller katt mat för steriliserade katter vanligtvis mindre i kalorier, samtidigt som det innehåller högre nivåer av protein för att bibehålla muskelmassa och främja mättnad. Dessutom kan dessa livsmedel innehålla ingredienser för att stödja urinvägarnas hälsa, såsom tranbär eller omega-3-fettsyror. Det är viktigt att rådgöra med din veterinär för att bestämma den bästa typen av foder för din steriliserade katt. 

Hur länge kan kattmat stå framme?

Hur länge kattmat kan stå framme beror på vilken typ av kattmat det är, hur varmt det är, tillsammans med ett flertal andra faktorer. Blötmat bör kasseras efter någon timme, medan många torrfoder kan stå framme hela dagen. Kontrollera vad som står på förpackningen, och om du tycker att maten luktar konstigt eller ser annorlunda ut bör du byta ut den.