• Köp enkelt och säkert med Klarna - faktura, delbetalning, kort eller internetbank
Snabbt • Kvalitativt • Fraktfritt över 500 kronor

Kattväskor

Kattväskor är som bärbara kattlägenheter och är ett måste för katter på språng. Oavsett om du tar med dig din lurviga vän till veterinären eller ska ut och resa, bidrar en kattväska med en mysig och säker plats där din katt kan koppla av och känna sig trygg. Dessutom finns de i alla möjliga stilfulla mönster, storlekar och former, så att din katt kan resa med stil. 

Om du ska ta med dig katten till sommarstugan, veterinären eller jobbet måste du ha något att transportera katten i. Det är där kattväskan kommer in i bilden. På så sätt kan du transportera katten på ett säkert, smidigt och ganska mysigt sätt. Bli bara inte förvånad om din lilla pälskling bestämmer sig för att ta en tupplur i sin väska även när ni är hemma!

Olika typer av kattväskor

Det finns ganska många olika typer av kattväskor på marknaden. Vissa är små, andra stora. Vissa är avsedda att ha på ryggen, medan andra passar bättre att bära med en eller båda armarna. Det finns även kattväskor som passar perfekt i cykelkorgen eller på pakethållaren, men för att detta ska vara säkert måste de vara speciellt utformade för detta. Du bör även vara extra försiktig när du cyklar tillsammans med katten.

Vissa kattväskor inkluderar även ytterligare funktionalitet, exempelvis fickor eller fack längs med sidorna. Även ljus- och luftinsläpp kan variera ganska drastiskt mellan de olika varianterna.

Det finns även kattväskor som är speciellt utformade för att ta med sig på resan, exempelvis flyget, tåget eller i bilen.

Vad du bör tänka på när du väljer kattväska

Om du ska ut och resa med katten bör du se till att väskan inte är för stor. Om du ska flyga finns det  krav på att väskan ska ha vissa mått och vikt, något du bör vara väldigt noga med, annars är det inte säkert att ni får gå ombord.

Du bör även kontrollera att väskan är tillräckligt stor för katten, samt att det finns tillräckligt med både ljus- och luftinsläpp för att katten ska trivas och inte få panik.

Titta även på vilken typ av material som används. Se till att materialet är av hög kvalité, annars är risken hög för att väskan slits ganska snabbt, alternativt att den går sönder under transport, något som kan resultera i att katten skadar sig eller smiter.

Sist men inte minst kan även utseendet ha ett finger med i spelet. Du gillar förmodligen en viss typ av design och mönster, något som du bör överväga när du väljer kattväska. Detta bör dock vara den minst viktiga punkten.

Vanliga frågor

Är kattväskor säkra?

De flesta kattväskor är säkra om du använder dem på rätt sätt. Ingen väska är helt och hållet rymningssäker, och om du tappar väskan kan katten mycket väl skada sig. Därmed bör du se till att du använder väskan på rätt sätt, samt att du är väldigt försiktig med den.

Vilken väska passar för min katt?

Det viktigaste du bör kolla på är storlek. Om väskan är för liten kommer inte katten trivas, medan en allt för stor väska kan göra att katten skumpar runt alldeles för mycket. Därmed bör du välja en väska som är precis lagom för din katt, något som mycket väl kan kräva ett flertal försök innan du träffar rätt.

Kan jag ta kattväskan till veterinären?

Det går alldeles utmärkt att ta kattväskan till veterinären. Se dock till att du täcker väskan med en filt eller något annat som kan absorbera eventuella kiss och bajs.