• Köp enkelt och säkert med Klarna - faktura, delbetalning, kort eller internetbank
Snabbt • Kvalitativt • Fraktfritt över 500 kronor

Kosttillskott Hund

Har din hund underskott på viktiga vitaminer och mineraler? I de flesta fall går detta att korrigera med kosttillskott. Vi erbjuder ett brett sortiment med kosttillskott för hundar, och inkluderar tillskott för mage, päls, leder och mycket mer.

Kosttillskott för hundar kan vara fördelaktigt på många sätt. Kosttillskott kan hjälpa till att stödja din hunds allmänna hälsa och välbefinnande, samt lösa specifika hälsoproblem. Men det finns en hel del saker som du bör tänka på.

Varför använda kosttillskott för hundar?

Nedan är exempel på anledningar:

Hög ålder

När hundar åldras kanske deras kroppar inte är lika effektiva på att absorbera näringsämnen från maten. Detta kan leda till näringsbrister och andra hälsoproblem. Kosttillskott kan hjälpa till att säkerställa att din äldre hund får i sig alla de näringsämnen de behöver för att hålla sig frisk.

Brist på grund av kost

Vissa hundar får heller inte i sig alla de näringsämnen de behöver från sin diet, antingen för att de inte äter tillräckligt eller för att deras mat saknar vissa näringsämnen. Kosttillskott kan hjälpa till att fylla dessa luckor och säkerställa att din hund får i sig alla de vitaminer och mineraler den behöver. Detta gäller självklart inte bara för äldre hundar.

Hälsoförhållanden

Vissa hundar kan ha hälsotillstånd som kräver ytterligare näringsämnen eller kosttillskott. Till exempel kan hundar med njursjukdom dra nytta av kosttillskott som stöder njurhälsa, medan hundar med leversjukdom kan dra nytta av kosttillskott som stöder leverfunktionen.

Samma sak gäller för många olika typer av problem, exempelvis problem med matsmältningen, ledsjukdomar, samt mycket mer.

Motion och prestation

Om du har en aktiv hund som deltar i aktiviteter som agility eller flyball kan tillskott som B-vitaminer och aminosyror hjälpa till att stödja energi och prestation.

Miljöfaktorer

Hundar som lever i vissa miljöer eller klimat kan dra nytta av specifika kosttillskott. Till exempel kan hundar som bor i områden med höga nivåer av föroreningar dra nytta av kosttillskott som stöder andningshälsa, medan hundar som bor i områden med låg exponering för solljus kan dra nytta av kosttillskott som stöder D-vitaminproduktion.

Viktigt att tänka på

Vissa kosttillskott kan störa mediciner eller andra kosttillskott som din hund tar. Prata med din veterinär innan du ger din hund en ny typ av kosttillskott. Håll ett öga på din hunds beteende och hälsa efter att hunden börjar med en ny typ av tillskott. Om du märker några negativa effekter eller förändringar i beteende bör du prata med din veterinär.