• Köp enkelt och säkert med Klarna - faktura, delbetalning, kort eller internetbank
Snabbt • Kvalitativt • Fraktfritt över 500 kronor

Pälsvård Hund

Att ta hand om hundens päls är en viktig uppgift. Pälsen kan behöva tvättas och borstas, och ibland finns det tovor som behöver redas ut. Vi erbjuder flera olika verktyg och produkter som hjälper dig med detta.

Att ta hand om din hunds päls är en viktig del av deras allmänna hälsa och välbefinnande. Regelbunden skötsel kan hjälpa till att hålla din hunds päls och hud frisk, minska risken för hudinfektioner och parasiter och till och med ge dig en möjlighet att knyta an till din hund. 

Vad du behöver tänka på

Nedan är exempel på saker som kan vara en bra idé att ha med i hundens pälsvårdsrutin:

Borstning

Att borsta din hund regelbundet är viktigt för pälsens hälsa och utseende. Välj rätt borste för hundens pälstyp och borsta i hårets tillväxtriktning. Var extra uppmärksam på problemområden, som bakom öronen och under benen, och var försiktig när du borstar. Regelbunden borstning hjälper till att ta bort lös päls och smuts, fördela naturliga oljor och förhindrar trassel. 

Du kan även använda tovutredare eller tovknivar för att få bort tovor från hundens päls. Vi erbjuder ett brett utbud av olika verktyg som kan hjälpa dig att ta hand om hundens päls på bästa möjliga sätt.

Det ger dig också en möjlighet att knyta an till din hund och övervaka eventuella förändringar i pälsen eller huden. Sikta på att borsta din hund minst en gång i veckan, eller oftare för längre päls.

Badning eller duschning

Att bada är en viktig del av hundens pälsrutin, men det är viktigt att inte göra det för ofta. Använd ett schampo speciellt framtaget för hundar och undvik starka kemikalier eller dofter. Använd ljummet vatten och skölj noga för att undvika rester. Att bada eller duscha för ofta kan ta bort naturliga oljor från hundens hud, vilket leder till torrhet eller irritation. Sikta på att bada din hund när det behövs, till exempel efter att den blivit extra smutsig eller att pälsen luktar illa. Om din hund har känslig hud bör du prata med din veterinär angående den bästa badrutinen för just din hund.